Bloggande kan ge hjärnskador


De få som är medvetna om farorna är trots det berätta att ta riskerna.

Trenden att blogga har växt något enormt de senaste åren, speciellt bland tonårstjejer. Många av er läser säkert andras bloggar, och kanske skriver egna, och tycker de personerna verkar friska och glada. Och de kanske det är just nu, men att blogga, eller skriva dagbok, kan i längden ha förfärliga konsekvenser. I värsta fall kan det ge uppkomma till hjärnskador.

Tänker tillbaka för mycket
Den främsta orsaken till att de skadorna som folk får uppkommer för att det tänker tillbaka nästan jämt, väldigt noga oftast för att få ut bästa av dagen och kunna ge läsaren en nästan överdrivet positiv bild av sina liv. Under den här processen kommer det samtidigt fram bilder i huvudet på saker de helst vill glömma vilket ibland kan leda till mycket konstigt uppträdande i verkliga livet utan att de själva märker det, och inte läsarna heller. Detta eftersom det vi läser är enbart bloggarens egna bild av allt.
 
Blandar ihop sig själv med andra
Det som har börjat skriva blogg just för att den är en trend har en viss tendens att få svårt minnas sin vardag rätt. Tydliga tecken på detta har upptäckts av flitiga bloggläsare när de sett inlägg på olika bloggar som innehålligt samma händelseförlopp. Det som vi enbart kan gissa är att de som läser bloggar lever sig in så pass mycket i inläggen och tror de själva har varit med om det.
 
Majoriteten känner inte till att det är farligt
Vi gick ut på stan och frågade folk vad de tyckte om "blogging". Några av de svar vi fick löd:

"Jag läser inte bloggar själv, men det är kul att de tycker om att skriva. Ett tag var ju ungdomar bedrövliga på att stava. Visserligen är allt är ju farligt nu för tiden, men det där tror jag inte på!" Birgitta, 58.

"Jag läser några bloggar. Och klart jag visste det var farligt, så dumt att folk inte fattat det?" Elvira, 14.
 
"Skämtar du? I så fall måste jag berätta det för mina läsare direkt. Puss!" Blondin, efter att hon tog fram sin rosa laptop var hon inte kontaktbar.

Det som slog oss var att många inte kände till hur farligt det är att blogga, och trots information om det verkar många vara villiga att ta risken. Några exempel på bloggar:
http://www.blondinbella.se/
http://kenzas.se/


Kommentarer
Postat av: Emina

hahahahahaha

2009-10-01 @ 00:16:04
URL: http://jakupovic.se
Postat av: Jonna

Schysst sida du har! Har du designat den själv? Om inte, var hittar man isåfall designen du använder? Tack :)

2011-07-11 @ 06:41:33
URL: http://gravidforsakring.net
Postat av: Ingrid

Jag hoppas att du fortsätter med att uppdatera din sida - den har verkligen potential :)!

2011-07-13 @ 00:39:46
URL: http://djurförsäkring.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0