Lathet låg i grunden för slutet på Antiken


Att folk generationer efter att ha byggts kolloser som det här är det svårt att förstå hur de blev så lata att de inte ens orkade med ett vanligt vardagsarbete.

Långa sovmornar är i all ärlighet bland det skönaste som finns. Och en extra lång lunchrast, eller dagar då man bara kan ligga och slappa. Sådana är vardagen för många av dagens ungdomar, de är arbetslösa och det beror ofta inte på att de saknar utbildning utan att det blivit lata på grund av alla bekvämligheter. Nya studier visar att Greklands storhetstid tog slut av denna anledning, och vi är på väg att möta massa öde fast i modern tid.

Bekvämligheterna måste begränsas under uppväxten
Flera timmar framför datorn eller TV:n varje dag är en standrad vi är van vid, är man dessutom uppväxt hos en rikare familj, eller med någon som äter mycket är risken stor att man blir tjock. Detta har en tendens att innebära lathet även om det inte visats i några vetenskapliga studier.
Vill man som förälder få ett lyckat barn som inte kommer sluta med en halvtids tjänst på kassan bakom ICA är det viktigt att skaffa en bra säng som gör att barnet blir ordeligt utvilat och istället spara in pengar på en mindre skön soffa. För just soffor är en av de anledningar som ger upphov till lathet, att sonen eller dottern lägger sig och sover alldeless för länge.

Innan tonåren
För att slippa att detta händer bör du ta tvinga ditt barn ditt att idrotta aktivt, förbjuda msn och beroendeframkallande spel så som World Of Warcraft och Conter-strike. Utöver detta ska du se till att detta har blivit rutin innan barnet kommit in i tonåringen, för efter det är det i 95% av fallen för sent.

Förra generationen är redan ute ur leken
Nästan hela förra generationen är uppväxta med internet och alla bekvämligheter vi kan tänka oss. Den generationen är nu så passa lata att de inte bryr sig om jobb eller dylikt. Deras livsfilosofi handlar ofta om att vara vaken så länge som möjligt istället för att vara produktiva, och all den lediga tiden de har, har inneburit att den de som tillhör dem inte är något att räkna med.

Efter tre generationer är det kört
Om detta fortsätter i två generationer till framöver kommer folket vara så lata att arbete inte kommer finnas på kartan, antalet som förtidspensionerar sig innan 30 kommer ha fyrdubblats och de få som är aktiva kommer inte kunna hålla upp det urartade samhället. Vi kommer i så fall att möta samma öde som Antiken, att vi går under för att ingen orkar. 


RSS 2.0